6 Ekim 2017

2017 Mezunlarımızın Üniversite Yerleştirme Sonuçları

İstanbul Erkek Lisemizden 2017 yılında mezun olan öğrenci kardeşlerimiz, yurt içi ve yurt dışındaki önemli üniversitelere yerleşme başarısı gösterdiler. 2017 mezunlarından 90’ı yurt içindeki üniversitelere yerleşirken, 71’i eğitimlerine yurt dışında devam etme kararı verdi. 11 kardeşimiz ise bu sene tercih yapmadı.

Yurt içindeki lisans bölümlerine yerleşen mezunlarımızdan 17’si Koç Üniversitesi’ni tercih ederken, 15’i de Boğaziçi Üniversitesi’ndeki bölümleri tercih etti. Yurt içinde en çok tercih edilen bölüm 36 yerleştirme ile Tıp olurken, 15 kardeşimiz de mühendislik bölümlerini tercih etti.

Eğitim hayatına yurt dışında devam edecek 71 kardeşimizden 59’u Almanya’da okumayı tercih ederken, 8’i ABD, 3’i İsviçre ve 1’i de Avusturya’da bulunan çeşitli üniversitelerde eğitim hayatlarını sürdürecek. Mezun kardeşlerimizin Almanya’da en çok tercih ettikleri üniversite, 35 yerleştirme ile bu yıl da Münih Teknik Üniversitesi, yurt dışında en çok tercih edilen fakülte ise, 34 mezunumuzun tercih yaptığı mühendislik fakültesi oldu.

2017 yılı mezunlarımızı kutluyor, eğitim hayatlarında başarılar diliyoruz.

Copyright © 2024, İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı | Her Hakkı Saklıdır. | Site: İkipixel

Logo